Thomas Kvam

iGandhi – The Fog of Peace (Deleted Scenes)

Animasjonsfilm iGandhi – The Fog of Peace har androiden iGandhi, reinkarnasjonen av Mahthma Ghandi, som hovedperson. Handlingen utspiller seg i de avgjørende dagene i 2048 – etter å ha mottatt Nobels Fredspris legger iGandhi verden øde i sin kamp for en endelig og total fred. Fortellingen drar veksler på satiriske fillmverk, fra Kubricks Dr. Strangelove til Chaplins The Great Dictator, og tegneserier som Transmetropolitan av Warren Ellis.

The Fog of Peace, filmens undertittel, er en omskriving av The Fog of War, et uttrykk med røtter i boken Vom Kriege av den prøyssiske krigsteoretikeren Carl von Clausewitz. Her veksler tenkning om krig som politikkens forlengelse mellom fornuft, kalkulert strategi og hva Clausewitz kaller friksjon eller tåke. Tåken blir det uforutsette utfall mellom krigens opprinnelige intensjon og dens utgang. Filmens konspiratoriske vev av teorier samles i reinkarnasjonen av Mahatma Gandhi, som roboten iGhandi, i det fredens tåke blir filmens sentrum i kamp mot Den Norske Nobel Komiteen – et hemmelig brorskap med et verdensomspennende sosialdemokratisk imperium som mål. Den vestlige humanismens universelle aspirasjoner har spilt fallitt. Det 21. århundres store demokratiseringskriger for global fred raser - men ingen husker helt hva, hvordan eller hvorfor demokratiet skulle være så viktig.

I sentrum av bestrebelsene for en bedre verden befinner den norske Nobelkomiteen og Fredsprisen seg. Men komiteens geopolitiske overblikk viser seg først og fremst som profetisk synsing, en krystallkule for å skape de fortellinger man opplever som passende eller relevante.

 


  • Title: iGandhi –  The Fog of Peace (Deleted Scenes)
  • Original: HD 720P, Dolby Surround, 26 min. 2009 
  • Year of production: 2009
  • Production blog/sketches:

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

Thomas Kvam

 

 

Thomas Kvam